Ora binjake për shpirtra binjakë!

Ora binjake për shpirtra binjakë!

Të gjithë e festojmë festën e të dashuruarve, por ajo që ne nuk dimë është se kjo festë i ka rrënjet e saj shumë më herët sesa çdokush prej nesh mund ta imagjinojë. Shën Valentini është një festë e cila e ka origjinën në festivalin romak të quajtur Luperkalia që mbahej në mes të shkurtit. Ky festival festonte ardhjen e pranverës duke përfshire rite fertiliteti dhe bënte lidhjen e meshkujve me femrat sipas llotarisë. Më pas, ishte Papa Gelasius i cili zëvëndesoi Lupercalia me ditën e Shën Valentinit në shekullin e 5. Por pavarësisht kesaj, ajo u njoh si dita e romancës vetëm në shekullin e 14.

Shën Valentini po afron dhe të gjithë jemi duke kërkuar dhurata unike për njeriun tonë të zemrës të cilat duhet patjetër të jenë sa më larg klishesë. Syri ynë është mësuar tashmë me dhuratat më të zakonshme që bëhen për këtë datë, dhe të gjithë e dimë që ato fokusohen kryesisht tek arushët prej pellushi, lulet, kutitë me çokollata, një udhëtim në një ndër qytetet simbol të dashurisë, verë dhe bizhuteri.

Shumë të zakonshme për të të lënë me gojë hapur!

Tashmë të gjithë po orientohen drejt një tjetër qasje. Të rinjtë janë në kërkim jo vetëm të një dhurate, por dhe të një simbolike e cila përmban historinë e tyre të dashurisë. Ose, në anën tjetër, një dhuratë e cila do kthehet në simbolikën e dashurisë. Pra, dhuratat e Shën Valentinit po shkojnë drejt vlerës shpirtërore, më shumë sesa drejt anës materiale.

Duke qënë se 14 Shkurti është një datë ku në çift shkëmbehen dhurata, idealja do ishte një dhuratë e cila do të ishte e përshtatshme për të dyja palët. Kështu, sugjerimi im për këtë herë do ishte një orë për njeriun tënd të zemrës, por jo vetëm kaq. Unë do sugjeroja një orë që rrëfen diçka; qoftë histori, vend, apo thjesht një fjalë.

Bëhuni një çift i kohërave moderne i cili nuk ka frikë nga aventurat. Rrëmbejeni njeriun tuaj të zemrës para se të dilni për darkën tuaj romantike dhe nisuni drejt dyqanit tuaj të preferuar. Shën Valentini mund të jetë i juaji vetëm nese ju i jepni domethënien e duhur.

Blini një orë për të dhe një për vete, sepse orat binjake janë krijuar posaçërisht për shpirtra binjake!

                                    


Lësho një koment

Ju lutem vini re, komentet duhet të aprovohen përpara se të publikohen